Dé gamechanger in change management

Hoe jij succesvol kunt zijn in verandermanagement ‘Altijd gedoe, gezeur en gezeik’ is wat een manager van een niet nader te noemen organisatie recent tegen me zei. Hij had het over de transitie waar hun organisatie volgens hem midden in zat:“Je gelooft het niet maar ze willen nu weer terug naar een decentrale organisatie. Met zelfsturende teams die dan agiler moeten zijn”.

Lees deze blog

De meerwaarde van mobiele games in je veranderproces

Voorkom de meest gemaakte fouten in verandermanagement door je werknemers te laten gamen op hun mobiel. Alle soorten organisaties, overheid, bedrijven of instituten willen waarde toevoegen voor de klant maar lopen dagelijks tegen de vele uitdagingen van organisatie verbetering aan. Bestaande procesoptimalisatie methodes zoals Lean management en Lean Six Sigma kunnen ontzettend saai zijn. En wanneer je ze verkeerd toepast kunnen ze ook nog eens funest voor je organisatie zijn. Vooral funest voor de motivatie en betrokkenheid van de echte verbeterexperts van de organisatie, de medewerkers. Het meekrijgen van mensen en hun motivatie verhogen is namelijk één van de grootste uitdagingen in verandermanagement. Dus hoe verbeter je je organisatie zonder dat je werknemers ongemotiveerd en minder betrokken achterlaat? Je voelt ‘m vast al aankomen: speel een spelletje. We leggen je graag uit wat de toegevoegde waarde van serious gaming is in een veranderproces.

Lees deze blog

Onderwerp(en): Insider

Ontwikkelaar van serious game voor consultants haalt groeigeld op

Dit artikel is op 7 september 2018 op Consultancy.nl verschenen. Bekijk hier de originele versie. 

Lees deze blog

Onderwerp(en): News

1 proces, 2 dagen, 100 verbeterpunten... Help! Of tijd voor bubbels?

Er valt vaak veel te verbeteren in organisaties, vooral bij andere. Maar wat nou als je binnen de eigen organisatie 100 verbeterpunten in 1 proces in 2 dagen ophaalt?

Lees deze blog

Lean Scene Investigation: een spel dat serieus verbetert

INTERVIEW DOOR DE NOMMER

Lees deze blog

Interview door Consultancy.nl over SharkMark

Organisaties gebruiken steeds vaker opkomende technologieën om hun management en bedrijfsprocessen te verbeteren. Een trend die steeds meer aan populariteit wint is het combineren van technologie met gamification, waarmee interactieve games en oplossingen gecreëerd kunnen worden die ondersteunen bij procesontwerp en change management. Een zo’n recent ontwikkelde en nieuwe game in de markt is ‘Lean Scene Investigation’, een co-creatie tussen SharkMark, Grendel Games en UMCG. Om meer te weten te komen over de game, en de toegevoegde waarde voor consultants, stelde Consultancy.nl vijf vragen aan Lammert van der Wal, een van de ontwikkelaars van de serious game.

Lees deze blog

Abonneer je hier!

Recente berichten